logo
Lekker Sociaal is MailChimp Expert en WordPress specialist.

WordPress

Webshops

Emailmarketing

Workshops

Stuur me een berichtje
Wil je een uurtje uitleg over plugins? Of wil je een nieuwe website? Stuur me een berichtje met je vraag en ik neem contact met je op.

06-29554458

hallo@lekkersociaal.nl

Boompjes 40, 3011 XB Rotterdam

BLOG         OVER LEKKER SOCIAAL         PORTFOLIO         CONTACT

Top

42 Workspace

42 Workspace Rotterdam

42 Workspace

Als zzp’er werk ik voornamelijk vanuit huis. Maar soms heb je wel eens het gevoel dat het misschien wel lekker zou zijn om een werkruimte buitenshuis te hebben. Een plek waar je lekker rustig kan werken, maar waar je ook een beetje kan netwerken.

Na een lange zoektocht ben ik bij 42 Workspace op de hoek van de Witte de Withstraat en Schiedamse Vest beland.
Voordat ik hier besloot een plek te huren heb ik een aantal andere flexkantoorconcepten uitgeprobeerd.

 

Regus 

Bij een netwerkevent werd ik benaderd door twee werknemers van Regus in Rotterdam. Ik kreeg van hun het aanbod om een ruimte van Regus op de Weena gratis een dag te testen.
Het uitzicht was geweldig en de ruimte was netjes met goede wifi. Maar je voelt je er ook wel beetje eenzaam, want er is nauwelijks contact met andere flexwerkers. Het kantoor vond ik ook meer gericht op wat meer zakelijke types in donkergrijze pakken.

Voordeel: toplocatie
Nadeel: te zakelijk, geen community

 

Enviu

Tijdens een pitch had ik een flexplek bij Enviu voor een maand gewonnen. Het kantoor zit op de Pannenkoekstraat in Rotterdam. Er zijn twee grote ruimtes om te werken en daarnaast hebben ze kleinere en grotere vergaderuimtes.
Het kantoor is voor Enviu werknemers. Maar omdat er niet altijd genoeg mensen zijn, verhuren ze de leegstaande plekken aan zzp’ers. De mensen die er werken zijn open en gastvrij. En je voelt je er absoluut welkom.
Je kunt bij de biologische lunch aan tafel aanschuiven.
De grote werkruimte is net te onrustig als je echt hard wil doorwerken. En het pand ligt met een grote glazen pui heel de dag in de zon, waardoor het in de zomer vrij warm kan worden.

Voordeel: biologisch eten en drinken, leuke mensen, centraal
Nadeel: te grote gedeelde ruimte, warm

 

Het Nieuwe Kantoor Rotterdam

Een flexkantoorconcept waar ik echt enthousiast van werd was Het Nieuwe Kantoor Rotterdam of HNKR. Het concept was al eerder in een andere stad opgezet en Rotterdam was in 2013 aan de beurt met een oud pand van de RET op het Vasteland Rotterdam. In 2016 is een tweede locatie geopend op de Westblaak.

De inrichting is strak en warm, met leuke verwijzingen naar de havenachtergrond van de stad. Op de begane grond is een grandcafé gerund door New Fork en daarnaast zijn er rustige flexplekken. Op etages boven kun je kleine en grotere vergaderruimtes huren. Ook bieden ze de mogelijkheid om een gedeelde kantoorruimte te huren. Dan zit je met ongeveer zeven mensen in een ruimt. Heb je meer geld, dan kun je ook een eigen ruimte huren. Deze kun je turnkey huren of als je wil helemaal zelf inrichten.
De sfeer is open en gastvrij. Het personeel bij de balie helpt je vriendelijk en denkt goed met je mee als je vragen hebt. Er zijn regelmatig netwerkevents, sommige zijn ook toegankelijk voor mensen buiten HNKR.
Ik vond het ideaal om met mijn zakelijke afspraken bij het grand café te zitten. Soms zat ik op een van de flexplekken, maar vaak waren de goede plekken al gereserveerd. De wifi was niet altijd top, dus daar zit zeker een verbeterpunt in.
Voor het geven van workshops kon ik eenvoudig via Desk Bookers een ruimte reserveren. Deze kun je tot een dag voor de gehuurde datum ook weer gratis annuleren.

Voordeel: prachtige inrichting, goed personeel, super leuke vergaderruimtes, biologisch eten en drinken, te vinden in meerdere steden
Nadeel: vrij duur, wifi kan beter

 

# Workmode

Een ruimte die ik nog niet uitgeprobeerd heb, maar me wel erg aanspreekt is de ruimte van #WORKMODE (hashtag workmode).
Ze zitten in een zijstraatje van de Witte de Withstraat (om de hoek van de tweede locatie van HNKR op de Westblaak). De ruimtes zijn supermooi en gezellig ingericht, van alle kantoren denk ik dat dit me het meeste aanspreekt. Zij richten zich met hun flexkantoorconcept volledig op vrouwen. Omdat de oude site aangaf dat ze zich op influencers richten, haakte ik zelf af. Ik kreeg het idee dat je een jonge hippe meid met knotje moet zijn en minimaal een YouTube kanaal met makeup tips moest hebben. Ze staan met hun ruimte ook niet op Desk Bookers, dus je kunt het ook niet even uitproberen.

Voordeel: topinrichting, twee locaties (Rotterdam en Amsterdam)
Nadeel: besloten, geen netwerkevents

 

42 Workspace

Eind 2016 zag ik dat er op de Witte de Withstraat een nieuw flexkantoorconcept bij zou komen. Het bleek een nieuw concept wat zich richt op technische startups en met een actieve community onder de naam 42 Workspace. In december 2016 kreeg ik een rondleiding door het pand, wat nog flink in verbouwing zat. Het pand bestaat uit een begane grond, drie verdiepingen en op het dak nog een terras.

Omdat de verbouwing nog lang niet klaar was, mocht ik tegen gereduceerd tarief de eerste drie maanden in een kantoorruimte zitten. Deze ruimte had uitzicht op de Witte de Withstraat en was heerlijk rustig om te werken. De tafels zijn en stoelen zijn ergonomisch goed. En het was ook fijn om voor zakelijke afspraken met gasten in deze ruimte uit te nodigen.

Op de eerste verdieping zijn een aantal ruimtes te huur voor besprekingen of workshops. Op de derde verdieping zijn ook een aantal ruimtes beschikbaar, maar hier is het 42 interieur design moet hier nog uitgevoerd worden.
Op de zesde verdieping is het mooiste uitzicht van alle kantoren. Er staan houten banken en tafels zodat je hier gezellig even kan zitten om bijvoorbeeld iets te eten of om te overleggen. Het heeft ook beetje vakantiegevoel met de openlucht wc’s en de bar.

Voordeel: locatie top, inrichting leuk met knipoog naar scifi, gastvrij en denk met je mee, leuke vergaderruimtes in verschillende maten, netwerkevents, wifi met rond de 220mb top
Nadeel: flexplekken hebben slechte stoelen, ruimte is teveel herrie (neem oordoppen en muziek mee)

 

Adres:

42 Workspace
Schiedamse Vest 154
3011 BH Rotterdam

 

Als je zelf wil kijken of het iets voor je is kun je via deze link een rondleiding aanvragen: https://www.42workspace.com/tour/